Digitális ikerpár mint Ipar 4.0 megoldás

Digitális ikerpár támogatja az innovációs ipar 4.0 megoldásokat

 

A Smart Manufacturing Accelerator (SMA) egy innovatív keretrendszer, amelyet az Egyesült Királyság Gyártástechnológiai Központja (Manufacturing Technology Centre) fejlesztett ki. Úgy tervezték, hogy integrált gyártási és ellátási-lánc megoldásokat szállítson, amelyek kihasználják a legújabb ipar 4.0 technológiák nyújtotta előnyöket.

Annak bemutatására, hogy ezek a digitális technológiák hogyan működnek együtt, Factory-in-a-Box (FIAB) gyárat építettek, amellyel demonstrálták a gyorsan telepíthetőséget, valamint a távvezérelt gyártási és ellátási lánc megoldásokat egyaránt.

Az Egyesült Királyság Gyártástechnológiai Központja (MTC) technológiai partnereként a Lanner prediktív szimulációs technológiáját választotta a projekt megvalósításához, kiemelve ezzel a szimuláció kulcsfontosságú szerepét.

                 Factory In a Box modell       

Lanner és az SMA

A Lanner Group Ltd. a Witness Horizon-al nyújtott támogatást az SMA-nak. Ez magában foglalta a modell fejlesztői környezetet, és hozzáférést biztosított a felhőalapú szimuláció szolgáltatásokhoz, a WITNESS.io-hoz. Az FIAB csapata integrálta a prediktív szimulációs képességeket a z FIAB digitális ikerpárjába, hogy az alkatrészek gyártásának megkezdése előtt megtervezze az optimalizált gyártást. A teljesen integrált Ipar 4.0 megoldás használatával azonosítani lehet a problémákat, majd alternatív szimulált forgatókönyvekkel történő kísérletezéssel megszüntetni azokat, így kialakítva az optimalizált termelést.


Factory In a Box a valóságban

 

A WITNESS.io használata

Napjainkban a gyártási projektek szerves részét képezi az adatgyűjtés, amely támogatja a kulcsfontosságú tervezést és döntéshozatalt. A rendelkezésre álló információ és adatok egyre növekvő szintjével szemben a prediktív szimuláció képes átláthatóvá tenni az adatokat és felderíteni az optimális konfigurációkat. Mindazonáltal a napjainkban az ellátási láncokban és a komplex termelési környezetben tapasztalható megnövekedett rugalmassági igény több szimulációt, több kísérletezést igényel. Ezeket a folyamatokat jelentősen felhő alapú technológiával lehet felgyorsítani

A Lanner WITNESS.io felhőalapú web szolgáltatásként kínál szimulációs és folyamat optimalizálási lehetőséget. Különféle események konfigurálhatók különböző paraméterekkel, és ezek feltölthetőek és ott lefuttathatóak a felhőben, így előállítva egy skálázható szimulációs sorozatot. Az eredmények adatai letölthetőek, hogy a szimulációs környezet elemzéséhez teljes körű betekintést nyújtsanak, ezáltal sokkal intelligensebb és megalapozottabb döntéshozatalra nyílik lehetőség.

 

„A Lanner egyike azon kevés szervezeteknek, amelyek felhőalapú prediktív szimulációs technológiát kínálnak; ez volt az egyik legfőbb oka annak, hogy a Lanner részt vegyen a projektben.” Matthew Gibbon, vezető kutató mérnök az Egyesült Királyság Gyártástechnológiai Központjában, mondja: A Lanner felhőalapú WITNESS.io web szolgáltatásainak köszönhetően az integráció nagy része automatikusan kezelhető volt, így szükségtelenné vált az egyedi adatelemzést támogató eszközkészlet fejlesztése - ez hatalmas pluszt jelentett számunkra.”

 

„A WITNESS Horizon felhasználásával kifejlesztett FIAB digitális ikerpár modellünk szintén hatékonyabbá és hozzáférhetőbbé teszi a jelentéseket; a szimulációs modelleket gyakran az elemzők számára tartották fenn, akik kérésére összegyűjtötték a szükséges információkat, hogy aztán jelentést tegyenek a projektmenedzsereknek. A Lanner WITNESS platformjának használata sokkal elérhetőbbé teszi ezt a folyamatot, és a felhasználónak teljes betekintést nyújt a rendelkezésre álló adatokba, például a megrendelések teljesítésének ütemezésébe és a kockázati statisztikákba, anélkül, hogy szakértő modellezőnek kellene lenni.”

 

A kezelő felületen az FIAB digitális ikerpár kimeneti adatai láthatóak

 

A WITNESS.io integrálása a GE Predix Platformjával

Az FIAB-n belül a WITNESS.io integrálva van a GE Predix IoT Platformjával, így támogatást ad a valós idejű állapotadatok eléréséhez és a szimulált adatok megjelenítését, ami szerves részét képezi az Ipar 4.0-nak (Brian Reilly - a Lanner egyik üzletfejlesztője):

„A Factory in a Box projekt lehetőséget adott arra, hogy bebizonyítsa, hogy a Lanner Predictive Simulation szoftverének és az Ipar 4.0 más vezető szolgáltatóinak integrálása több előnnyel járhat a gyártói szervezetek számára, továbbá más új technológiákhoz hasonlóan alapvető fontosságú a felhő szolgáltatás felhasználása és fejlesztése.”

A Digitális Ikerpár technológia alkalmazása azt is bizonyítja, hogy az Factory-In-A-Box-ot használó gyártók mélyre látást és előrelátást nyernek a konkrét és összetett üzleti kihívások megoldásához.

 

Munka a Lanner-rel

„A Lanner csapata fantasztikus támogatást nyújtott számunkra a projekt során; egyrészt a WITNESS platform maximális kihasználása és más megoldásokkal való integrációjának köszönhetően, másrészt, hogy a Factory in a Box-ban tanácsot adott az egész IT-architektúrával kapcsolatban is.”- mondja Matthew Gibbon.

"A prediktív szimulációban szerzett tapasztalataik és szakértelmük azt eredményezte, hogy egy új munkamódszer szemléletet tudtak mutatni nekünk, és segítettek minket a projekt általános hatékonyságának és megvalósításának javításában."

 

Ha felkeltette cikkünk érdeklődését, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre ,hogy ne maradjon le legújabb híreinkről.

 

Forrás: https://www.lanner.com/en-us/insights/news/predictive-digital-twin-supports-disruptive-business-model.html