A Cosworth 12 millió fontnyi új beruházásba kezd

A Lanner Group Ltd. a WITNESS folyamat-szimulációs alkalmazását bocsátotta a Cosworth mérnökeinek és gyártástámogató csoportjának rendelkezésére, hogy ezzel tervezhessék meg az új központjukat, ahol nagy teljesítményű motorokat fognak gyártani globális gépjárműgyártók számára.

Úgy tervezték, hogy kihasználják azokat a rugalmas gyártórendszer adta lehetőségeket, amelyet egy teljesen robotizált gyártósor fog támogatni egyetlen robot felhasználásával. A közel 3600 m²-es létesítményben évente több mint 20 000 terméket gyártanak. A rendkívül kifinomult raklaprendszert használó különféle modellek átvételével, a Cosworth hatalmas kihívással nézett szembe annak bizonyítására, hogy a gyártást optimalizálják a különböző alkatrészek keverékének folyamatos ellátásával, függetlenül a berendezés meghibásodásától és a raklapok mennyiségétől.

 

 


Ennek a problémának megoldására a Cosworth csapata a Cranfield Egyetemmel és az Advanced Manufacturing Supply Chain Initiative (AMSCI) közreműködésével a WITNESS-t választotta ki a gyár folyamatainak modellezéséhez, hogy azon keresztül előzetesen teszteljék és összehasonlítsák a különböző konfigurációkat. A projekt részeként a WITNESS modell támogatni fogja a végső döntéshozatalt, annak érdekében, hogy egy optimális gyártási modell jöjjön létre. Ez viszont azt jelenti, hogy a tervezés felgyorsítható, könnyebben kommunikáció, a fontosabb döntéseket könnyebb meghatározni és előrelépni. A lehetőségek széles körének meghatározásával a modell optimalizálja a folyamatokat a gyártásban és a Cosworth ellátási láncában egyaránt, hogy megfeleljen a szigorú teljesítmény mutatóknak.

 

Hal Reisiger, a Cosworth vezérigazgatója megjegyzi: „A Cosworth Advanced Manufacturing Center a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza a gyártás korszerűsítésére. Üzemünk egyedülálló megmunkálási és összeszerelési lehetőséget fog biztosítani, hogy a globális autóipari gyártók a világ legfejlettebb nagy teljesítményű motorjait állíthassák elő.”


A Lannerrel és a Cranfield Egyetemmel együttműködve a Cosworth létrehozott egy olyan folyamat modellt, amely szimulálja a valóságban is változó körülmények - a gépek meghibásodásán át a különböző termék variációkig - hatását az összetett rendszerben, hogy előre jelezze a vevői igények kiszolgálásának leghatékonyabb, leggyorsabb módját. A napi operatív szintű folyamatok szimulálásával a modell figyelmeztet a felmerülő korlátokra és a szűk keresztmetszetekre és választási lehetőségeket kínál a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

„Egy ilyen léptékű, a gyártási szféra élvonalába tartozó innovatív projekt során rendkívül magas a kockázat és az összetettség mértéke...” tette hozzá Justyna Rybicka, a Cranfield Egyetem Repüléstechnikai és közlekedés gyártási iskolájának kutatója. ”A szimuláció olyan kulcsfontosságú eszköz, amelynek segítségével betekintést nyerünk a különféle gyártási tervek ütemezésének hatásaiba, a számos olyan kényszerrel szemben, mint például a gépi meghibásodás; lehetővé téve számunkra, hogy kellő biztonsággal és magabiztossággal döntsünk az esetleges újrakonfigurálásról.”

„Az innováció elengedhetetlenné vált az autóipar számára, mivel folyamatos növekedésre törekszik és globális szinten is próbál az élen járni, ennek elősegítésére a leghatékonyabb eszköz a WITNESS prediktív folyamat szimuláció.”

 

 

Ha felkeltette cikkünk érdeklődését, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre ,hogy ne maradjon le legújabb híreinkről.

 

Forrás: https://www.lanner.com/en-gb/insights/news/cosworth-embarks-upon-12-million-new-facility-design.html